2012. május 29., kedd

Múzeumok éjszakája - beszámoló

2o12. május 19-én Marosvásárhelyen is megtartották a "Múzeumok éjszakája" néven ismert rendezvényt.
Ezen a napon reggel 9 és éjjel 2 óra között minden múzeumot ingyen lehetett látogatni, különböző helyszíneken érdekes programok vártak a gyerekekre. Az V-VIII. osztályos diákoknak egy városismereti vetélkedőt szerveztek, amelynek keretében a csapatoknak 5O kérdésre kellett válaszolni 3 óra alatt. Jelentkezni erre a versenyre 4 fős csapatokban lehetett, a vetélkedő megkezdése előtt pedig csapatnevet kellett választani.
Elkezdődött a verseny. A csapatok megkapták a kérdőíveiket, és indult a futás. Minden csapat a papírba bújva olvasta a kérdéseket és próbálta megfejteni a választ, azonban ehhez be kellett járni a város különböző pontjait, mert volt olyan kérdés, amelyre csak az adott helyen lehetett megtudni a választ. Például: melyik században épült a Természetrajzi Múzeum, melyik napon van zárva a Teleki Téka stb.
A feladatok megoldása után a versenyők visszamentek a várba, beadták a kitöltött kérdőíveket, amelyeket kijavítottak, és az eredményeket ki is hirdették.
A mi iskolánkból 5 csapat jelentkezett a versenyre, mindenki igyekezett minél jobban megoldani a feladatokat.
Ez a nap nagyon izgalmas és szórakoztó volt, ugyanakkor kissé fárasztó is, de mindenképpen élvezetes volt látogatni a város nevezetes helyeit.

Kapusi Dorottya, VII.C osztály

Részvételi oklevél:
Kincskeresők csapata - VI.C osztály
Gráciák - VI.C
Kincsvadászok - VII.D (Deák Hanna, Madaras Hunor, Stroja Nimród, Török Attila)

4. hely:
Csuk - VII.C (Bálint Andrea,Creţu Ibolya, Cseh Tamara, Kluzsán Kriszta, Moldovan Zsuzsa)

2. hely:
Kincskeresők - ( Kapusi Dorottya és Péterfi Orsolya - VII. C ; Kecskés Péter - VI.C )


Gratulálunk mindegyik csapatnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése