2012. május 29., kedd

Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő

"És hazám volt a szó, s hazám volt
a nép, mely magyarul beszél..."
                                       Szabó Lőrinc

2012. május 19-én tartották Sepsiszentgyörgyön a Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedőt általános iskolásoknak, ahol diákjaink a II-ik helyezést érték el csapatversenyben.
A versenyen részt vevő diákok: Bakó Lóránd, VI.C osztály
                                                Magyari Mátyás, VII.D osztály
                                                Simon Renáta, VII.C osztály
Felkészítő tanár: Kádár Andrea magyartanár

Gratulálunk a szép eredményhez!

Felhős délután volt. Mi akkor is bőröndökkel a kezünkben elindultunk, fel, felfele a buszra. Utaztunk, majd leszálltunk Sepsiszentgyörgyön. Ameddig utaztunk, telefonos közvetítéssel, megtudhattuk a foci mérkőzés pillanatait. Elszállásoltak minket, majd vacsorázni indultunk. Másnap reggel kirándulni mentünk Kézdivásárhelyre, a Nyerges tetőre, Tusnádfürdőre és Csernátonba. Utunkat végig kísérte a csodás táj. Kézdivásárhelyen a Zsuzsi és Andris baba kiállítást és a céhek múzeumát tekinthettük meg. A Nyerges tetőn felmentünk a kopjafákhoz, ahol megemlékeztünk tisztelettel az ott elhunyt székely honvédokról.
Másnap, szombaton került sor a versenyre. Más csapatokkal együtt versenyeztünk. A kérdések az Egri csillagok című regényből voltak, illetve nyelvi játékokkal vettük fel a harcot. Szoros küzdelmek után megtudtuk, hogy másodikok lettünk. Nagyon örültünk. Délután kézműves tevékenységeken vettünk részt, ahol kendőt festettünk, gyertyát készítettünk, gyapjúból labdát gyúrtunk és karkötőt fontunk.
Vasárnap délelőtt a díjkiosztón voltunk jelen, ahol megerősödött bennünk a tudat, hogy másodikok lettünk. Egy utolsó pillantást vetettünk Sepsiszentgyörgyre, majd hazautaztunk.

Simon Renáta, VII.C osztály

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése