2013. november 12., kedd

Megvannak a döntős „magyar vitézek”

Hét marosvásárhelyi, egy dicsőszentmártoni és három vidéki iskola diákcsapata jutott be a 19. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár Hol terem a magyar vitéz? című játékos vetélkedőjének döntőjébe. A Bolyai Klubban szervezett elődöntőn harminc általános iskolás csapat volt jelen. A verseny előzetes kiírása szerint a döntőben tíz csapat vesz részt, az elődöntőn azonban az első tizenegyben két csapatnak azonos pontszáma volt, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy mindkettőt továbbengedik.
A döntősök:
Rab oroszlán – Unirea Nemzeti Kollégium, Marosvásárhely
Várvédők – Európa Gimnázium, Marosvásárhely
Török Bálint kiszabadítói – Traian Állami Főgimnázium – Dicsőszentmárton
Egri regélők – Bolyai Farkas Elméleti Líceum, Marosvásárhely
Várvédők – Liviu Rebreanu Általános Iskola, Marosvásárhely
Gyulakuti csillagok – Gyulakuti Általános Iskola
Várvédők – Bernády György Általános Iskola, Marosvásárhely
Dobó katonái – Bolyai Farkas Elméleti Líceum, Marosvásárhely
Allahzsatosak – nyárádgálfalvi Szentiváni Mihály Általános Iskola
Egri várvédők – nyárádgálfalvi Szentiváni Mihály Általános Iskola
Eger hősei – Mihai Viteazul Általános Iskola, Marosvásárhely
A szervezők beszámolója szerint a Gárdonyi Géza Egri csillagok című regénye kapcsán meghirdetett vetélkedőre a marosvásárhelyi iskolák mellett a megye olyan településeiről neveztek be, mint Dicsőszentmárton, Nyárádszereda, de a jelentkezők között voltak márkodi, gyulakuti vagy vajdaszentiványi diákok is.
2013-ban ünnepeljük Gárdonyi Géza író születésének 150. évfordulóját. A 19. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár szervezői, a Romániai Magyar Könyves Céh és a Marosvásárhelyi Kulturális Központ a neves író tiszteletére hirdette meg a játékos vetélkedőt V – VIII. osztályos diákok számára. A döntőre november 14-én, a vásár megnyitóját követően 11 órától kerül sor a marosvásárhelyi Nemzeti Színház Underground termében.

Népújság, 2013. november 11.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése