2014. január 26., vasárnap

A Kiskobak partnerségben a Székelyföldi Diákigazolvány csapatával vetélkedőt szervez kisiskolások számára

Március 24-én tartják a KisKobak országos világismereti versenyt, mely nemcsak a tanulók általános ismereteit, tudását, hanem tájékozottságukat, az összefüggések felismerésének képességét, a világ dolgaiban való jártasságukat is próbára teszi.
A versenyt az idei tanévben a 3-8. osztályos tanulók számára hirdetik meg.
A verseny egyfordulós, minden versenyző a saját iskolájában írhatja meg a feladatlapot. Az egyedi, feleletfüggő labirintusteszt felépítése által igazságos és izgalmas versenyzést tesz lehetővé.
A feladatok sokszínűsége, a tanulók érdeklődéséhez közel eső témák, a vidám, játékos stílus jó alkalmat biztosít arra, hogy a versenyzésben egyébként kevésbé aktív diákok is sikerélményhez jussanak.
A verseny hagyományainknak megfelelőn
– minden versenyző igényes ajándékban részesül,
– az eredményhirdetést tartalmas és színvonalas szakmai elemek teszik a meghívottak számára felejthetetlen emlékké,
– a tanulóknak szánt jutalmak minőségi stratégiai és logikai játékok,
– elhivatott és odaadó felkészítő munkájuk elismeréseként értékes jutalmat kapnak a legeredményesebb, illetve legaktívabb felkészítő tanárok is.
A versenyen határon túli magyarok is részt vehetnek. Az ünnepélyes eredményhirdetésre, Budapestre a verseny erdélyi főpartnere, a Székelyföldi Diákigazolvány (www.diakigazolvany.ro) felkészítő tanárával együtt finanszírozza annak legeredményesebb diáknak az útját, aki a nevezés időpontjában birtokol vagy legalább igényel diákigazolványt. A nem Székelyföld területén tanuló diákok esetében nem szükséges a diákigazolvány.
A versenykiírást, a tavalyi feladatsorokat, a feladatsor szerkezetének leírását, a verseny lebonyolításának részletes ismertetését, a regisztráció menetét, illetve további információkat a verseny honlapján, a www.kiskobak.kockakobak.hu oldalon találhatják meg. Ugyaninnen letölthető a rendezvény szóróanyaga is.


Népújság, 2014. Január 22.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése