2013. szeptember 7., szombat

Rajzpályázat gyerekeknek a műholdakról és az emberek életéről


Nemzetközi gyermekrajzpályázatot hirdet az ASTRA Tehetség verseny arról, hogy a műholdak működése miként segíti az emberek életét. A leadási határidő október 31.
A nemzetközi rajzversenyre 8 és 15 év közötti gyermekek rajzait várják arról, hogyan segítik a műholdak az emberek életét. A Szlovák Nemzeti Galéria védnöksége alatt működő szakértői zsűri 12 pályaművet díjaz – közölték a szervezők az MTI-vel.
A pályaműveket a www.astratalent.eu weboldalon keresztül lehet benyújtani, október 15-től bárki szavazhat rájuk. A legtöbb voksot kapott első hat rajz alkotói értékes díjakat nyerhetnek. Az ASTRA minden beküldött kép után 1 eurót adományoz az Orvosok Határok Nélkül elnevezésű egészségügyi szervezetnek, amely a világ több mint hetven országában segít a rászorulókon, többek között az alultáplált gyermekeken.
A SES (Société Européenne des Satellites-Astra), Európa műhold-üzemeltető cége Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában rendezi meg az idén a versenyt, immár harmadik alkalommal.
Az elmúlt két évben ötszáz iskolából több mint ezer gyermek vett részt a pályázaton. (MTI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése