2013. szeptember 16., hétfő

Dr. Bernády György

Tisztelt Kollégák, Szülők, kedves Gyerekek ! 
               "Csak akkor születtek nagy dolgok
                Ha bátrak voltak, akik mertek "
      Írta Ady Endre és akár Dr. Bernády Györgyről is írhatta volna. Hogy ki volt Bernády ? Egy bátor és merész álmodozó volt, akit 111 éve közfelkiáltással választottak meg városunk polgármesterévé. Már programbeszédében új várost igért választóinak. Igéretét betartotta. Intézményeket, gyárakat ,vállalatokat alapított, utcákat köveztetett és aszfaltoztatott, megkezdte a város közművesítését és villamosítását, megálmodta a Városházát és Közművelődési Palotát. Kezdeményezésére épült fel a polgári és kereskedelmi iskola, a mai Petru Maior Egyetem épülete; a leányiskola , a mai Papiu Líceum; a katonai iskola, a mai Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem és öt általános iskola épülete, köztük a mi iskolánk is, mely ez évtől kezdődően hivatalosan is viselheti építtetője nevét.
      Bátrak és álmodozók voltunk mi is , akik ide járunk tanulni vagy tanítani és a szüleitek is, akik a közös nagy álmunkat támogatták. Legyetek büszkék hát arra, hogy a Bernádyba jártok és tegyétek magatokévá az iskola névadójának szellemiségét, bátorságát, hogy merjetek Ti is nagyot álmodni.
      Ady Endre szavaival búcsúzom : "Legkülönb ember, aki bátor / S csak egy különb van: aki bátrabb ". Ennek szellemében kívánok Nektek sok sikert az új tanévben.

 Kádár Andrea magyar tanár

Márton Imre és Krisztina alkotása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése