2013. szeptember 16., hétfő

Évnyitó 2013-2014


            A 2013/2014-es tanév évnyitó ünnepségén sok szeretettel köszöntöm tanítványainkat, tisztelettel és szeretettel üdvözlöm kollégáimat, az iskola valamennyi dolgozóját, a szülőket, hozzátartozókat, és ünnepségünk minden kedves vendégét!
A 2013. június 13-án meghozott 170-es számú tanácsi határozat értelmében iskolánkat az idei tanévtől kezdődően Dr. Bernády György Általános Iskolának hívják. Hiszem, hogy a név kötelez. Mint ahogy eddigi nevünkhöz, hírnevünkhöz is fel kellett nőni, a jövőben még inkább azon kell lennünk, hogy méltók maradjunk Bernády nevéhez, hírnevéhez. Hogy eddig jó munkát végeztünk, bizonyítja az a 820 diák, és 1600 szülő, akit ma itt köszönthetünk, megköszönve a bizalmat, amit nekünk szavaztak azzal, hogy gyerekeiket ide, a mi iskolánkba iratták, nevelésüket, oktatásukat ránk bízták.
A tavalyi tanév szép eredményeket hozott, kollégáink munkájának köszönhetően diákjaink sikeres tanévet zárhattak: volt nyolcadikosaink városunk neves líceumaiban kezdhetik ma a IX. osztályt, volt elsőseink mindannyian írástudókká váltak. Országos és nemzetközi versenyek okleveleit gyűjtöttük be, számos díjjal gazdagodtunk a tantárgyversenyeken, vetélkedőkön való részvétel eredményeképpen. Köszönöm kollégáimnak a kitartó, lelkes munkát, diákjainknak a szorgalmat, a szülőknek a támogatást, mellyel munkánkat segítették.
Örömmel jelenthetjük be, hogy az idei tanévtől kezdődően minden diákunk délelőtti váltásban fog tanulni. Az Avram Iancu Iskolaközponttal folytatott tárgyalások eredményeképpen V-VIII osztályosaink, három osztály kivételével az ottani B épületbe járhatnak majd, ahol 12 osztálytermet kaptunk. Hisszük, hogy ezzel a változással nemcsak a szülőkön segítünk, hanem eredményeinket is még jobbá tehetjük. S bár ott a körülmények egyelőre nem tökéletesek, a tanév folyamán igyekezni fogunk ezeken javítani, szaktermeket kialakítani, a sporttermet rendbe tenni, hogy megfelelő szinten folyhasson a tanítás. Ehhez természetesen sok pénzre van szükségünk, melyet remélhetőleg a városi tanács megszavaz majd nekünk.
Végezetül minden diákunknak azt kívánom, hogy szívesen jöjjön iskolába, hogy találjon minden napban valami szépet, hasznosat, újat, jót, melyért megéri felkelni, megéri ide jönni. Először iskolába lépő előkészítő osztályosainknak  kívánom, hogy jól érezzék magukat iskolásokként, legyenek büszkék arra, hogy hozzánk, ehhez az iskolához tartozhatnak. Minden diákunknak, kollégánknak kívánom, hogy kitartó, szorgalmas munkával öregbítsék intézményünk hírnevét, közösségünk megtartó erejét! Erőt, egészséget, jókedvet kívánok az egész tanévre, hogy júniusban mindannyian elmondhassuk: “ez jó mulatság, férfimunka volt”!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése