2012. június 27., szerda

Osztálykirándulás - IV.C


A tanév vége felé közeledve egyre többen kirándulunk. A IV. C osztály tanulói egy olyan kiránduláson vettek részt, mely látványosságokban igencsak bővelkedett.
„Kincses Kolozsváron” az első utunk a Napsugár szerkesztőségébe vezetett, ahol Zsigmond Emese néni, a lap főszerkesztője várt minket. Mesélt a gyermeklap történetéről, szerkesztéséről, de megmutatta „elődjét” is, Elek apó Cimboráját. Ezután a Botanikus kert következett, a szebbnél szebb látnivalókkal. Még a víztoronyba is felsétáltunk, hiszen olyan gyönyörű panoráma nyílik onnan! Érdekes volt az állattani múzeum is a Mikó kertben, majd a főtér következett. Elsőként a Farkas utcai református templomot s a Sárkányölő Szent György lovag szobrát csodáltuk meg, majd a Fadrusz János alkotását, a Mátyás szobrot és a Szent Mihály templomot. A város két nagy szülöttjének, Mátyás királynak és Bocskai Imrének a szülőházához is ellátogattunk.
Kirándulásunk másik fénypontja Kalotaszeg egyik gyöngyszeme, Méra. E kis falu Kolozsvár mellett fekszik és érdemes oda kimenni. Kelemen Anna néni, azaz Nusi néni örömmel fogadott minket, friss gyógynövény teával kínált, megmutatta nemcsak háztáji gazdaságát, hanem házát is, melyet kalotaszegi festett bútorokkal, varrottasokkal, szőttesekkel rendezett be. Mai napig is ügyeskedik, pl. pártát varr, és szívesen felöltözteti vendégét népviseletbe. Ha arra jártok, ne mulasszátok el Ti sem! Rendkívüli élményben lesz részetek!


IV.C osztály és a tanító néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése