2012. június 26., kedd

Meglepetés - IV. C és D osztályok


Az utolsó tanítási hetek is tartogatottak kellemes meglepetést, ugyanis a IV. C és D osztályok tanulói közös kiránduláson vettek részt csütörtökön, június 7-én. A MILVUS Madárvédelmi Egyesület szervezésében itt a közelben, Rigmányon és Gegesen jártunk.
E két kis falucska Havad községhez tartozik. Nem is hinnétek, milyen takaros kis házakat és háztáji gazdaságokat láttunk. Ez is azt mutatja, hogy itt szorgos, ügyeskezű emberek élnek, akik a mai napig őrzik a hagyományokat, népi mesterségeket. Rigmányban láttuk, hol, hogyan és miből készül a finom házikenyér, milyen egy régi parasztház belső berendezése, hogyan szőttek-fontak régen az asszonyok. Gegesen pedig egy kovácsműhelybe néztünk be, és a kovács bizony a szemünk láttára kovácsolt patkót. Mindkét osztály kapott emlékül egyet-egyet, s reméljük, sok szerencsét fog hozni. És persze sok-sok háziállatot is megfigyelhettünk: lovat, tehenet, borjat, nyulat, kiscicát és háziszárnyasokat is. Geges határában pedig a nyári táborok helyén a MILVUS csapat tagjai a madarászat rejtelmeibe avattak be. Örültünk annak, hogy sikerült két madárkát is megfogniuk madárhálóval, de csak azért, hogy nekünk egész közelről megmutathassák. Végül közösen röptettük el a kis barátcinegét meg a feketerigót, hisz jól tudjuk, hogy az a madár igen ritka, kinek kedves a kalitka.
Nagyon szépen köszönjük Papp Judithnak és a MILVUS csoport minden tagjának, hogy ilyen sok szép látnivalót nyújtottak számunkra.

A IV.C és D osztályok tanulói és a tanító nénik


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése