2019. január 15., kedd

Mátyás király és Én – rajz és fogalmazás pályázat

Kedves gyerekek, szülők, tanítók és tanárok!

Az RMDSZ Kolozs megyei szervezete közösen a Mathias Rex Egyesülettel idén is rajz és fogalmazás pályázatot hirdet Mátyás király születésnapja alkalmából. Az előző évekhez híven, megadott témában várunk rajzokat, illetve fogalmazásokat az elemi és középiskolás diákoktól. Az idei témánk: Mátyás király és Én.

A 0-4-ik osztályos tanulók egy-egy rajzzal jelentkezhetnek a versenyre, amelyen megmutatják, hogyan töltenének el egy napot a királlyal.
Az 5-8 osztályos diákoktól egy fogalmazást várunk, amelyben leírják egy Mátyás királlyal eltöltött napjukat, ez lehet naplóbejegyzés, élménybeszámoló vagy akár interjút is készíthetnek. A lényeg: a téma kötött, a műfaj szabadon választott.

A rajzokat, illetve fogalmazásokat február 13-ig várjuk a megyei szervezet székházába (Kolozsvár, Magyar utca (bld. 21 decembrie 1989) 47/7 szám). Elküldheted postán vagy személyesen is behozhatod az alkotásodat hétköznapokon 9-16 óra között.
A legjobb munkákat idén is díjazni fogjuk. A pontozás során elsősorban a kreativitásra fektetjük a hangsúlyt.

Fontos! Az elkészült alkotásra tüntesd fel a neved, az iskolát, illetve az osztályt, valamint az egyik szülőd telefonszámát és a tanítód vagy tanárod nevét.

Ha bármi kérdésed van a pályázattal kapcsolatban fordulj hozzánk bátran:
e-mail: kolozs@rmdsz.ro
tel.: 0740-013.732

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése