2019. január 13., vasárnap

Jutalmazták a nemzetközi versenyek élenjáróit

A Bukaresti Műszaki Egyetem elegáns aulájában díjazták december 20-án

a nemzetköri tantárgyversenyeken dobogós helyezést elért diákokat, tanáraikat és iskolájukat. 

 

A közoktatási minisztérium szervezésében megtartott ünnepségen Ecaterina Andronescu tárcavezető és a Román Tudományos Akadémia képviselői értékelték a nyertesek teljesítményét, és további eredmények elérésére biztatták őket.

 

Az ünnepségen 255 kitüntetést adtak át, 61 aranyérmet és első díjat, 90 ezüst- és második díjat, 65 bronzérmet és harmadik díjat és 39 dicséretet. A díjazás pénzjutalommal járt, a diákok mellett a felkészítő tanároknak valamint az iskoláknak is.

 

Megyénkből hat diákot díjaztak, akik a nemzetközi magyar matematikaversenyen, a magyar általános iskolák nemzetközi matematikaversenyén, valamint az Apáczai Csere János magyar nyelv, irodalom és kultúra nemzetközi tantárgyversenyen szerepeltek sikeresen. Öten közülük a Bolyai Farkas Elméleti Líceumba járnak: a VI. osztályos Barta-Zágoni Csongor – felkészítő tanára Szilágyi Emőke –, a VIII. osztályos Barta-Zágoni Bernadett és a XII.-es Ferencz Dániel, felkészítő tanára Mátéfi István, a IX.-es Nagy Brigitta Rebekát Soós Katalin, a X.-es László Zsuzsanna-Csillát Murvai Éva-Imola készítette fel – számolt be az eseményről Mátéfi István, az iskola igazgatója. 

 

A díjazottak között van a VIII.-os Nagy Zsuzsa, a marosvásárhelyi Dr. Bernády György Általános Iskola tanulója, akit felkészítő tanára, Bartos Honorea és dr. Kupán Edit, az iskola igazgatója kísért el az ünnepségre.  

  Forrás: Népújság, 2019.01.07.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése