2012. szeptember 29., szombat

Biztonságos gyerekkor – rajzokban

A nyertesek író- és tanszercsomagokat, pólókat, puzzle-játékokat kapnak, s egy napig a rendőrök vendégei lesznek.


A Maros megyei rendőrség kedden indította be azt a megyei rajzverseny-pályázatot, amelyre I-IV. osztályos gyerekek küldhetnek be munkákat. Elsősorban arra kíváncsiak a szervezők (a megyei rendőrség bűnmegelőző és elemző osztálya), hogy miként látják a kisgyerekek a környező világot, milyen élményeik vannak a biztonságos élettel kapcsolatban. Elsősorban az általuk gyakran látogatott helyszíneken – iskolában, játszótéren, parkban, közutakon – való helyes és biztonságos viselkedési formák bemutatását várják, de a pályamunkákon szerepelhetnek olyan történések, események, amelyek a biztonság hiányát, helytelen viselkedési formákat, az ezekből adódó kellemetlen eseményeket mutatják be.

Az alkotások készülhetnek ceruzával, temperával, akvarellel, az elfogadott méret az A 3-as ívpapír (a nagyobb rajztömb lapja). Minden gyerek legtöbb két munkával pályázhat, a lapok hátoldalán pedig fel kell tüntetniük a nevet, iskola nevét, az osztályt, valamint a tanító vagy a szülő nevét, telefonszámát. A pályamunkákat a megyei rendőrséghez kell eljuttatni postai küldeményben vagy személyesen. (Cím: IPJ Târgu Mureş, Borsos Tamás utca 16. szám, a borítékon tüntessék fel, „a bűnmegelőző osztály figyelmébe” – Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii). Rajzokat, festményeket elfogadnak október 20-ig, az elbírálás október 20–25. között történik, a nyertesek díjazására október 25-én kerül sor.

A verseny nyertesei író- és tanszercsomagokat, pólókat, puzzle-játékokat kapnak, ráadásul egy napot tölthetnek a rendőrök társaságában, hogy a rendőri munkával ismerkedjenek – tájékoztatott Gabriela Stoica őrnagy, rendőr-albiztos.
Forrás: Vásárhelyi Hírlap

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése