2019. november 24., vasárnap

15. Fizikavalkád - 2019. november 23.

„ Nem a tanulás és a tudományok mennyisége teszik az embert okossá,
hanem azok megemésztése és jó elrendezése.”        (Széchenyi István)

Tizenötödik alkalommal hívjuk játszani a fizikát is kedvelő diákokat. A 15. Fizikavalkádra Székelyföld bármely iskolájából benevezhetnek csapatok. Az előzetes munka kiértékelésére, a döntőre 2019. november 23-án, szombaton kerül sor, Székelyudvarhelyen, a Tamási Áron Gimnáziumban. Rendezvényünk fő témája ebben az évben a víz lesz, nyilván olyan szinten, amelyet egy 13-14 éves diák is érthet, megérthet, megtanulhat, élvezhet. Azt szeretnénk elérni, hogy a vetélkedőbe bekapcsolódó gyerekek szórakozva csiszolják, bővítsék ismereteiket, a fizika terén szerzett tudásukat, hogy könnyedén találják meg olyan kérdésekre a választ, amelyekkel gyakran találkoznak, és hogy fedezzék fel a tantárgyak közötti átjárhatóság útjait. Élménydús és szórakoztató tanulást szeretnénk nekik a versennyel biztosítani, ez a legfontosabb célunk. Hisszük, hogy a rendezvény személyiségfejlesztő tevékenységei, a közös játékok révén az összetartozás élményét is erősítjük. Igyekszünk egészséges versenyszellemet teremteni a vetélkedő objektivitásának biztosításával.
Idei mottónknak egy vicces graffitit választottuk: „Aki egyszer táncolt a felhőkben, annak hiába mondod, hogy a pocsolyában is ugyanaz a víz van.”

Forrás: Versenyfelhivas-2019-fizikavalkad

A Dr. Bernády György Általános Iskola csapata is benevezett erre a versenyre MI néven. A csapattagok neve: Csősz Andrea Gabriella - VIII.D, Fábián Julianna és Kiss Emma VII.D osztály. 
A lányok I. helyet szereztek ezen az Erdély szintű játékos és tartalmas fizika versenyen!

Felkészítő tanár neve: Pisak-Lukáts Katalin fizika tanár

Gratulálunk mindannyiuknak a szép eredményhez! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése