2015. március 16., hétfő

Ökumenikus vallás tantárgyverseny

Római-katolikus, református és unitárius vallás tantárgyverseny - megyei szakasz
Molnár Nóra VII.D osztály - II. hely
Simon Dorottya VII.C osztály - III. hely
Felkészítő tanár: Simon Imola-Zsuzsánna

Jól teljesítettek az ökumenikus vallásversenyen
A tantárgyversenyek megyei szakaszai zajlottak mostanában, köztük az ökumenikus vallásverseny is, amelyet szombaton szerveztek meg a marosvásárhelyi Református Kollégiumban. A versenyen református, római katolikus és unitárius felekezetű diákok vettek részt. Az általános iskolákból minden VII-VIII. osztályos, míg középiskolai szinten csak a felekezeti iskolák diákjai nevezhettek be. Az ökumenikus vallásverseny megyei szakaszán 118 diák vett részt – tájékoztatott Kiss Tünde szaktanfelügyelő.
A hetedik osztályosok közül református vallásból Mailat Gyöngyi tanárnő diákja, a sáromberki Berekméri István, illetve Simon Imola tanítványa, a Dr. Bernády György Általános Iskola tanulója, Simon Dorottya érte el a legjobb eredményt. A nyolcadik osztályosok közül Koncz Karola, a backamadarasi Kiss Gergely Általános Iskola diákja, Mészáros Zsuzsanna tanítványa lett az első. A katolikus vallásból versenyzők közül Simonfi Csaba, a Mihai Viteazul Általános Iskola diákja, Bucşa Mária tanítványa lett a nyertes.
A középiskolák első évfolyamán Kutasi Beáta, a marosvásárhelyi Református Kollégium diákja nyert, míg a Katolikus Líceum IX. osztályosai közül Boni Roland bizonyult a legfelkészültebbnek.
A X.-esek közül Bereczki Hajnal katolikus vallásból és Földvári Debora református vallásból bizonyult a legjobbnak. A XI. osztályosok közül Vajda Dalma Pintyőke katolikus és Labancs Eszter református vallásból lett a legjobb. A végzősök közül Nagy Róbert református vallásból és Kristóf Noémi Bernadett katolikus vallásból lett nyertes. A református osztályokat Enyedi Csaba, míg a katolikus osztályokat Székely Szilárd tanárok készítették fel.
– Színvonalas verseny volt, a diákok jól felkészültek és lelkesek. Örvendetes, hogy komolyan veszik a vallásoktatást és érdeklődnek a vallás iránt, szívesen tanulják, és a versenyen jól teljesítettek. Ami a vallásoktatást illeti, a magyar tagozaton 4134 katolikus, 14.072 református és 980 unitárius kérte a vallásoktatást. A vallásoktatás ugyanúgy folyik, mint eddig. Azok a diákok nem vesznek részt az órákon, akiknek szülei nem kérték, hogy a gyermekeik részesüljenek vallásoktatásban – nyilatkozta Kiss Tünde szaktanfelügyelő.
Mezey Sarolta

Népújság, 2015. Március 17.

Megjegyzés: Molnár Nóra két tantárgyból jutott tovább az országos szakaszra, azonban a versenyek ugyanabban az időpontban lesznek megszervezve, így a magyar tantárgyversenyen fog részt venni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése