2015. március 10., kedd

Magyar tantárgyverseny - 2015

Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny  - megyei szakasz

Molnár Nóra VII. D osztály - I. hely
Felkészítő tanár: Ionescu Judit magyartanár

A Mikes Kelemen magyar tantárgyverseny nyertesei
A Mikes Kelemen magyar nyelv- és irodalom tantárgyverseny megyei szakaszát március 7-én szervezték a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban. A versenyen 360 általános és középiskolás diák vett részt, az erdőszentgyörgyi, szovátai, segesvári, dicső-szentmártoni, marosludasi, szászrégeni, nyárádszeredai és marosvásárhelyi körzeti szakaszok nyertesei. Az országos versenyre, amelyet Zilahon tartanak április 9-12. között, tizenöt diák vesz részt – tudtuk meg Kiss Tündétől, a magyar nyelv oktatásáért felelős tanfelügyelőtől. 

Az országos szakaszra a legjobb eredményt elért diákok jutottak tovább. Az ötödik osztályosok közül Adorjáni Sára, a Bolyai tanulója vesz részt a versenyen, felkészítő tanára Soós Katalin. Dicséretes, hogy a hatodikosok korosztályát két vidéki iskola képviseli: a szászcsávási Belle József Általános Iskola Orbán Boglárka révén és a mezőpaniti Kádár Márton Általános Iskola Cozma Paula révén. Ők Molnár Mária-Magdolna illetve György Csilla tanítványai. A hetedikesek közül Molnár Nóra és Kali Anna jutottak tovább, előbbi a Dr. Bernády György Általános Iskola tanulója, tanára Ionescu Judit, utóbbi a marosludasi 1-es számú iskola tanulója, tanára Dudás Adél. Tőkés Anna-Erzsébet és Czimbalmos Szabolcs a nyolcadikosok közül bizonyultak a legjobbaknak, előbbi a nyárádszeredai Deák Farkas Általános Iskola, utóbbi a marosvásárhelyi Romulus Guga Általános Iskola tanulója. Tanáraik Nagy Imre, illetve Tekei Erika.
A középiskolás évfolyamokat kizárólag a Bolyai Farkas Elméleti Líceum diákjai képviselik a magyar tantárgyverseny országos szakaszán.
A kilencedik osztályból Giliga Dóra és Cseke Kata képviseli megyénket, tanáruk Fekete Erzsébet. A tizedik osztályból Sipos Krisztina Boglárka és Csorvási Melinda Mária jutott tovább, mindketten Szakács Mátyási Tímea tanítványai. A tizenegyedik osztályból Fechita Lujza Mária és Fülöp Dorottya, Murvai Éva Imola tanítványai bizonyultak a legjobbnak, míg a XII. osztályból Márton Panna-Borbála és Imre Martina Erzsébet érték el a legnagyobb osztályzatot, előbbi Sikó Olga-Anna, utóbbi Soós Katalin tanítványa.
– A tantárgyverseny a tehetséggondozás része, az ismeretek, az általános műveltség kibontakoztatása, amelyhez elengedhetetlen a tananyag ismerete. Ennek függvényében állítottuk össze a tételeket, a feladatokat. A diákoknak ilyen követelményrendszernek kell eleget tenniük az országos szakaszon is – mondta Kiss Tünde tanfelügyelő.
A nyerteseknek gratulálunk, sok sikert kívánunk nekik az országos szakaszon!
Mezey Sarolta
Népújság, 2015. március 16.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése