2013. október 4., péntek

Gyermekrajz-verseny a biztonságos gyermekkorról

A Maros megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőző osztálya csütörtökön rajz- és festménypályázatot hirdetett meg Gyermekkor biztonságban címmel.

A rendőrök felkérik az iskolásgyerekeket, valamint tanáraikat, tanítóikat, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a versenyben. A rajzok és festmények tematikáját az iskolai, otthon biztonság körülményeiről, az utcai, játszótéri biztonság tárgyköréből, a közlekedésbiztonság mindennapi megnyilvánulásaiból kell meríteniük a versenyben résztvevőknek.

A pályamunkákat postán kell elküldeni, esetleg személyesen eljuttatni a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság székhelyére október 25-ig, a Borsos Tamás utca 16. szám alá. A rajzokat, festményeket tartalmazó borítékra írják rá: „În atenţia Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii” (a bűnmegelőző és elemző ügyosztály figyelmébe).

A gyerekek a rajzokat készíthetik ceruzával, festhetik akvarellel vagy temperával, A 3-as típusú rajzlapra (a nagyobbik formátumú rajztömb mérete). Minden gyerek két pályamunkával vehet részt a versenyben, a lapok hátsó oldalára írják rá a versenyző nevét, az iskola nevét, az osztályt, a tanító, tanár, vagy a szülő nevét, telefonszámát. Az elbírálásnál tekintetbe veszik a témának megfelelő alkotásokat, az üzenet érthetőségét, eredetiségét, a formai követelmények betartását.
 
A nyertesek díjazására október 31-én kerül sor. A nyerteseket tanszerekkel, pólókkal, kirakós játékokkal jutalmazzák, továbbá a rendőrökkel tölthetnek el egy napot.

Székelyhon, 2013.X.3.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése