2019. május 9., csütörtök

Kolozsvári Református Kollégium - szakiskolai osztályok a 2019-2020-as tanévben



LICEUL TEOLOGIC REFORMAT
                   CLUJ-NAPOCA

Str. M. Kogălniceanu 16, Cluj-Napoca, 400084, Tel/Fax (+4) 0264-430653
 Email: info@kollegium.ro, Web: www.kollegium.ro


Hasznos tudnivalók a IX. osztályba való felvételivel kapcsolatosan

SZAKOSZTÁLYOK

A Kolozsvári Református Kollégium a 2019-2020-as tanévben három szakiskolai osztályt indít hat szakkal, minden szakon 14 -15 helyre lehet iratkozni.

Hagyományos szakoktatás: szakács, fodrász. (14 -14 hely)

Duális szakoktatás: elektromos műszerész -14 hely, villanyszerelő -15 hely, asztalos -15 hely és víz-gázszerelő -15 hely.

A ro­mán tagozatról magyar tagozatra felvételiző diákoknak magyar nyelvismereti vizsgán kell részt venni: 2019. május 13-14-én beiratkozás és 2019. május 15-17. között a Megyei Bizottság által kinevezett vizsgaközpontban kerül sor a vizsgára, végső eredmények május 20-án lesznek kifüggesztve.

Ø  Beiratkozás: június 24-26 között a Câmpeni utca 1. szám alatti épület titkárságán, naponta 9-16 óra között
  • A beiratkozást megelőzően egy rövid interjúra kerül sor, ezért a diákok kötelező módon, legalább az egyik szülő kíséretében kell, hogy megjelenjenek! 
  • Beiratkozáshoz szükséges iratok:
    - Fișa de înscriere la școala profesională de 3 ani
    - A diák születési bizonyítványa és ennek másolata, de legyen itt az eredeti is
    - Személyi igazolvány másolat (ha már rendelkezik)
    - A szülők személyi igazolványainak másolata
    - Osztályfőnöki jellemzés, ami tartalmazza az V-VIII. osztály magaviseleti jegyét
    - Lelkipásztori ajánlólevél
    - Orvosi igazolás
    - Kérvény – mi adjuk a titkárságon
    - Bentlakási kérvény - mi adjuk a titkárságon
    - Vallástanulási kérvény - mi adjuk a titkárságon
    - Sínes műanyag dosszié (dosar cu șine), amibe a dokumentumokat elhelyezik.


  • A duális szakcsoportokba, azaz elektronikus műszerész, villanyszerelő, asztalos vagy víz-gázszerelő szakmákra beiratkozott diákok június 27-én, 12:30 órai kezdettel, kizáró jellegű, készségeiket ellenőrző előválogatási vizsgára kell jelentkezzenek, ahol a partner cégek kérésére különböző kézügyességi, elemzési, megfigyelési képességeiket felmérő gyakorlatokat fognak elvégezni, amit egy interjú követ az iskola pszichológusa és szaktanára jelenlétében.

·         Az előválogatás vizsga eredményeit június 27-én függesztik ki az iskolánál.

·         Ha a beiratkozott és az előválogatási vizsgán elfogadott diákok száma nem több, mint a meghirdetett helyek száma, akkor a módszertannak megfelelően a bizottság kiszámolja a beiratkozási médiát, ami a képességi vizsga jegyének 80%-a és az V-VIII osztályos általános média 20%-a.

·         Azoknál a szakcsoportoknál, duális vagy nem duális szakmáknál egyaránt, ahol a beiratkozott és az előválogató vizsgán  elfogadott diákok száma  nagyobb,  mint a meghirdetett helyek száma, a módszertannak megfelelően,  július 2-án, 8:30 órai kezdettel felvételi vizsga dolgozatot fognak írni a VIII-os magyar irodalom tankönyv  kommunikációs fejezete alapján, aminek időtartama egy óra, ennek eredményeit július 3-án hirdetik meg, ugyanakkor lehet az esetleges óvásokat is letenni az iskola titkárságán. A végleges eredményeket július 4-én hirdetik ki.
A túljelentkezés esetében a sikeresen vizsgázott diákok médiájának számításához a beiratkozási médiát 70%-os arányban, a felvételi vizsga eredményét 30%-os arányban számolja be a felvételi bizottság.

·         Az elfogadott jelentkező diákok július 5-én érvényesítik, azaz véglegesítik beiratkozásukat.

Ø  A MÁSODIK KÖRBEN való beiratkozáshoz is a fent említett dokumentumokra van szükség és az alábbiak szerint fog zajlani:

·         magyar nyelvismereti vizsgára július 17-18 között jelentkezhetnek a titkárságon, július 19-én a nyelvvizsga
·         július 22-24 között a nyelvvizsga eredményével beadják a beiratkozáshoz szükséges irataikat a titkárságon
·         július 25-én, 12:30 órai kezdettel a duális szakcsoportoknál kötelező válogatásra kell megjelenjenek.
·         Ha túljelentkezés van, akár duális, akár nem duális szakcsoportokban, akkor a felvételi vizsgára július 26-án, 8:30 órai kezdettel kerül sor, azt követi az eredményhirdetés és beiratkozás is aznap.


További útbaigazítást az iskola titkárságán, a Kogălniceanu (Farkas) utca 16 szám alatt, valamint a 0264-430-653, info@kollegium.ro, telefonszámon és e-mail címen, valamint Nagy Tibor Sándor tiszteletes úrtól (tel. 0729977515, nagytibor@gmail.com) lehet kérni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése