2018. szeptember 10., hétfő

Köszöntő a 2018-2019-es tanévnyitó alkalmából



Tisztelt Szülők,
kedves Gyerekek, kedves Kollegák,



Szeretettel köszöntök mindenkit a 2018-2019-es tanévnyitó ünnepségen. A közös munka elkezdése ünnepélyes pillanat, amikor lelkesedéssel, új tervekkel, reménnyel, a gyerekek iránti szeretettel vonulunk be az első órára.
Az iskola feladata, hogy a munkához való feltételeket megteremtse, a lelkesedést, a reményt fenntartsa.
Az iskola a közösségé, működésének, az oktatás feltételeinek megteremtése közösségi döntés kell legyen. Legalábbis egy jól működő demokráciában.
Napjaink eseményei arra engednek következtetni, hogy nagyon sok esetben olyan döntések születnek, melyekben az érintettek véleményt sem nyilváníthatnak. Mindezek többek közt azt is bizonyítják, hogy sokkal több állampolgári kezdeményezésre, nagyobb összefogásra van szükség.
Kedves diákok!
Szeretnétek művelt, szakmailag felkészült, embertársaira figyelő, aktív állampolgárokká válni? Szeretnétek a munkát élvezve, játszva, egymást segítve élni?
Azért vagyunk itt, hogy ebben segítsünk titeket, megismertessük veletek a munka, a siker örömét. Ehhez a közös munkához kívánok Nektek ebben a tanévben is kitartást, erőt!
Kedves Szülők,
Csak közösen érhetünk el eredményeket. Nem várhatjuk, hogy megoldódjanak gondjaink, nekünk is lépnünk kell. Gyerekeink jövője mindnyájunktól függ. Arra kérem Önöket, a jószándéktól vezérelve, párbeszédekre alapozva erősítsük meg az iskola és család (szülő) közötti kapcsolatot.
Kedves Kollegák,
Nagyon egyszerű a siker képlete: a munka. De ezt az egyszerű képletet sokan és sok oldalról befolyásolják. Kívánok nektek kitartást, erőt ebben a tanévben is! Minden körülmények között kell figyelnünk egymásra, bölcsen kell döntenünk, a gyerekek érdekeit tartva szem előtt.

Mielőtt bevonulnának a diákok az első osztályfőnöki órára, szeretnék emlékeztetni mindenkit: Ne feledjétek: Az iskola a miénk! Együtt, összefogva tehetjük olyanná, amilyenné szeretnénk, hogy váljon.
Jó tanévet mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése