2017. december 12., kedd

"DEÁKOK" A DÖNTŐBEN

"DEÁKOK" A DÖNTŐBEN

2017. december 9.-én Szegeden került sor a már jelentős hagyományokkal rendelkező Gyöngyök és gyémántok tehetséggondozó vetélkedősorozat döntőjére.
Iskolánk "Deákok" nevű csapata remekül szerepelt, sok élménnyel gazdagodva.  A csapattagok: Barabás Hanga Abigél, Hintea Ingrid, Hints Orsolya és Pocsai Eszter - VII. C osztályos tanulók.

Felkészítő tanár: Hints Andrea földrajz tanár

A döntőn a csapatok a történelmi feladatsor keretében végigsétálták az Ezredévi kiállítás pavilonjait; megvitatták a kiegyezés történelmi hatását; történelmi matematikai feladványokat oldottak meg; bebizonyították, hogy Munkácsy festményeit egy-egy beállításból is felismerik. A „millenniumi faluban eltöltött kerekesztendő” után szőttek, fontak, táncra perdültek az ifjak.
A korabeli dalos ünnep megidézése során hangszeres zene és szóló ének, kórusének keretében felhangzottak a történelmünket megidéző dallamok. Az Ősbudavárban tett látogatás során végigsétáltak a promenádon, bemutatva a művészeti alkotófeladat eredményeként született korabeli figurákat; beültek egy kávéházba, hogy az első fordulóban megalkotott anekdoták életre keljenek. Végül festőinasokként ügyességi feladatokat oldottak meg a csapatok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése