2013. április 6., szombat

„Paripám csodaszép pejkó”

Weöres Sándor rajz- és versmondó verseny kisiskolásoknak
A Népújság Múzsa melléklete Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának közreműködésével Paripám csodaszép pejkó címmel irodalmi pályázatot hirdet I–IV. osztályos tanulók számára. A verseny a Weöres Sándor-év és a külhoni magyar kisiskolások éve keretében kíván hozzájárulni a kisiskolások anyanyelvi és vizuális kifejezőkészségének a fejlesztéséhez, a magyar költészet iránti vonzalmuk elmélyítéséhez.

A verseny két fordulóból áll, és két kategóriára ( I–II. illetve III–IV. osztályos tanulók) oszlik.

Az I. forduló feladata a 100 éve született költő, műfordító, Weöres Sándor valamelyik verse (esetleg versrészlete) alapján rajzot készíteni és az adott versrészletet (legalább egy versszakot) kézírással mellékelni. Bármelyik kisiskolás benevezhet a versenyre, pályázataikat e közlemény megjelenésétől 2013. április 30-ig folyamatosan küldhetik a Népújság címére: Redacţia Népújság szerkesztősége. Marosvásárhely – Tg. Mureş, Dózsa György u. 9. sz.

A rajzokból a Múzsa mellékletben illetve (a rendelkezésre álló hely függvényében) a laptestben közlünk válogatást. Az I. forduló zárultával a zsűri, amelyben a főkonzulátus is képviselteti magát, kiválasztja a tíz legjobb pályamunkát. Ez a 10 versenyző kerül a II. fordulóba, amely egy (május második hetében sorra kerülő) nyilvános rendezvény lesz, ahol a pályázóknak be kell mutatniuk képeiket, és el kell szavalniuk az általuk illusztrált költeményt.

A tíz döntős előadása és az ünnepélyes eredményhirdetés helyszínét, időpontját a későbbiekben közöljük.
A két kategória első három helyezettje, valamint több különdíjas a versenyszervezők, elsősorban a támogató, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa által felajánlott értékes díjakban részesül.

A pályázati hirdetés a Népújság honlapján is elérhető: www.e-nepujsag.ro

Forrás: Népújság, 2013. április 5.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése