2022. november 20., vasárnap

KÖNYVBEN UTAZUNK! - II.C osztály

Szerencsére, két év szünet után teljes pompájában tért vissza a Marosvásárhelyi Könyvvásár, városunk egyik legrangosabb kulturális rendezvénye, mindannyiunk ÖRÖMÜNNEPE. Nagyon vártuk, mondhatom éheztük-szomjaztuk, hisz számomra és az odasereglett közönség számára is a könyvvásár az évi kalendárium fénypontja. A háromnapos eseménysorozat rendkívül izgalmas szellemi pezsgésben zajlott. Nagy élmény volt az irodalom bűvöletében élni, a könyvek mesés birodalmában járni-kelni három napon át! KÖNYVBEN UTAZUNK! – felcsillant az idéni könyvvásár mottója. KÖNYVBEN FEJLŐDÜNK - KÖNYVBEN MŰVELŐDÜNK - KÖNYVBEN ALKOTUNK- KÖNYVBEN BOLDOGULUNK! MERT KÖZÖS NYELVÜNK A KÖNYV! Köszönjük, szép utazás volt!

A képek magától beszélnek. Kis másodikosaim szinte megrohanták a standokat, de roppant nehezen választották ki érdemi kedvenceiket, persze az otthonról kapott keret függvényében. Kitartóan bóklásztak egy-egy könyv után, vagy átszellemülve figyelték kedvenc szerzőiket a könyvbemutatókon … Köszönet a PONT KIADÓNAK, a GUTENBERG, a KOINÓNIA, a MENTOR, meg a többi kiadónak, kínálatuk igen kedves volt kisdiákjaim számára is! Köszönet Szőcs Margit és Tóth Krisztina íróknak, élmény volt részt venni a könyvbemutatókon, és együtt kalandozni a mese világában… Tamás Márkos nak is köszönjük a Szőcs Margit - könyvbemutatón készített képeket.
Micsoda örömmel, milyen bájos mozdulatokkal szorították szívükhöz az újonnan szerzett könyveket! Bárcsak felnőttként is ilyennek maradnának, rendszeres olvasó anyákká, apákká válnának!
Visszavárjuk ezt a Könyvvásáros boldog hangulatot, találkozunk jövő novemberben!

Pop-Sólyom Ágnes tanítónő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése