2022. december 28., szerda

“Egy óra a nagyszülőknél” - Oázis Alapítvány

     2022 december 17-én zárult a marosvásárhelyi Oázis Alapítvány, “Egy óra a nagyszülőknél” programja, amelyen a tanév kezdetétől december 17 – ig vehettek részt marosvásárhelyi gyermekek. A programon, mások mellett, elsősorban a Bernády György Ált. Iskola V-VIII osztályos tanulói vettek részt köszönhetően Márton Imre tanár úr lelkes, hozzájárulásának és önkéntes munkájának.

      A marosvásárhelyi Szociális Igazgatóság által támogatott program célja a generációk közötti kohézió, a generációs különbségek megismerése, elfogadása volt, ezért a résztvevő gyerekek az Oázis Alapítvány nappali központjának idős tagjaival együtt kézműves, hagyományos, képzőművészeti, zenei foglalkozásokon szerezhettek ismereteket a fánksütés, szőlőpréselés, rézgyűrű, ajtódísz, karácsonyfadísz, készítésének, alapvető fortélyairól. A közös éneklés, a rögtönzött zenekar, a sokféle hangszer, amit bárki kipróbálhatott, emelte az együttlétek hangulatát.

     A program záró alkalmán, az Oázis Alpítvány munkaközössége mellett részt vett a marosvásárhelyi Szociális Igazgatóság képviselője Kristóf  Emese, a Bernády György Ált. Iskola igazgatónője Kupán Edit, aki egyben az alapítvány kuratóriumi tagja is.

     Emelkedett hangulatban, énekszóval, mézespogácsa diszítéssel és a jelenlévők megajándékozásával búcsúztunk egymástól.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése