2013. május 24., péntek

Ilyen lesz a következő tanév

A 2013/2014-es tanév szeptember 16-án kezdődik, és június 20-án ér véget. A féléveket egyenlően osztják el, a kettő közti vakáció február 1. és 9. között lesz. A gyerekek szabadnapot kapnak húsvét harmadnapján is.
Az oktatási tárca május 31-ig közvitára bocsátotta a következő tanév szerkezetéről szóló rendeletét. A dokumentumot június elsején hagyja jóvá Remus Pricopie tanügyminiszter.
Az új tanév szerkezetének egyik újítása a két félév egyenlő elosztása, hogy egyensúlyban legyen a tanulásra fordított és a pihenésre szánt idő.
A másik újdonság, hogy a gyerekek április 22-én, húsvét harmadnapján is vakációzhatnak majd.

Az első vakációt
november 2. és 10. között kapják az elemibe és előkészítő osztályba járó gyerekek. A téli szünidő december 21. és január 5. között lesz. Az első félévet január 6-án folytatják, egészen 31-ig. Február elseje és kilencedike között kapnak félévközi vakációt a tanulók.
A második félév február 10-én kezdődik, és június 20-án ér véget. A tavaszi vakáció április 12-én, szombaton indul, és április 22-én, kedden, az ortodox húsvét harmadnapján zárul.
Az Iskola másként programot április 7. és 11. között tartják.

A következő tanév
36 hétből, azaz 176 munkanapból áll, kivételt képez a végzősök esete, akik 33 héten át járnak iskolába, míg a nyolcadikosok 35-öt.
A első félévi dolgozatokat december 20-ig, a második félév dolgozatait május 23-ig írják meg a tanulók.
Jól megalapozott indoklás mellett a tanfelügyelőségek engedélyt adhatnak a tanév szerkezetének megváltoztatásához.
A 2014/2015-ös tanév szeptember 15-én kezdődik majd.

manna.ro/mediafax 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése